In artikelen

Het was hier even stil – om een goede reden!

Inktpot

Het is hier een lange, zomerse herfst stil geweest, maar om een goede reden: er komt een boek aan!

Vorig jaar rond deze tijd landde er een boekidee. Mijn uitgever van het eerste boek vond het een goed idee (dat is altijd maar afwachten), dus ging ik in alle stilte aan het werk. Weinig mensen vertellen waar je mee bezig bent heeft zo zijn voordelen als het om een boekproces gaat. Maar nu mag het eindelijk naar buiten: vanaf 13 december is het resultaat te vinden in alle (online) boekwinkels.

Afgelopen maanden had ik alle tijd nodig om het te schrijven. En toen dat klaar was, ontstond het idee het ook nog zèlf te illustreren, wat ook weer al mijn aandacht vroeg (die grote inktvlek op tafel is het stille bewijs). Nu het ei gelegd is en het boek naar de drukker is gestuurd, komt er weer ruimte om deze post te bemannen.

Bijzonder aan het ontstaan van dit boek is trouwens dat het proces synchroon liep met de cyclus van de natuur. Van het planten van een ideezaadje in de vroege winter, tot geduldig in vormloosheid laten rusten in december en januari, de ontkieming in het vroege voorjaar, kwetsbare groei in late voorjaar, explosieve groei en het krijgen van een uitgesproken vorm in de zomer (zoals bloemen en bomen ook volgroeien in die tijd), en loslaten in de late herfst. Over hoe ik luisterde naar het ritme van de natuur om dit grote project vleugels te geven, schrijf ik meer in het boek in het hoofdstuk ‘luisteren naar het ritme van je natuur’.

Waar gaat dat boek over? Kort:

De oneindige potentie van diep luisteren.

Langer:

Moeiteloos creatief zijn, flow ervaren, ook in relaties, gehoord worden, je hartkompas kunnen lezen, gemakkelijk putten uit innerlijke wijsheid, je weg vinden – zomaar wat universele behoeftes die we dagelijks willen vervullen. Door in alle eenvoud verfijnder te luisteren naar onszelf, anderen, onze leefomgeving en de natuur, krijgen we er toegang toe.

Cover De eenvoud van aandachtMet stilte, volledig aanwezig zijn en niet-weten als vertrekpunt, heeft dieper luisteren een transformerende invloed op alle aspecten van ons leven.

Wat voel en weet je, als je luistert?

In mijn rol als journalist ben ik een beroepsluisteraar. Maar los daarvan raakte ik gefascineerd door de oneindige potentie van diep luisteren. In dit boek laat ik zeven sporen zien waarlangs ik zelf dieper leerde luisteren (zoals meditatie & (yin) yoga, luisteren naar creativiteit via fotografie, naar het ritme van de natuur, naar energie), en vertel ik wat me dat zoal bracht.

De eenvoud van aandacht. Wat je zoekt is dichterbij dan je denkt is vanaf 13 december 2018 in alle boekwinkels te koop.

224 blz.
€ 17,50
Met illustraties
Gebonden (met een echte linnen rug!)
ISBN 978 94 6319 132 6

 

explore more